08.12.2021 Štatistiky - Slovensko

2021 - Medailová štatistika M-SR - ŽENY elita

779-zilina-2021-2021-08-14-1572.JPG

Uverejňujeme kompletnú medailovú štatistiku z M-SR uskutočnených v roku 2021 vo všetkých elitných ŽENSKÝCH kategóriách.

STÚ v sezóne 2021 vyhlásila pre elitných pretekárov (absolútne poradie) 11 individuálnych a 1 tímovú súťaž. Teoreticky teda mohla jedna pretekárka bojovať až o 12 medailí. Samozrejme sa to nepodarilo žiadnej, jediná pretekárka sa priblížila k zisku polovičnej porcie udeľovaných medailí.

Najúspešnejšou pretekárkou v elitných kategóriách a zároveň pretekárka, ktorá získala aj najviac medailí sa stala juniorka Ema Podhorná.  Získala 5 medailí v pomere 2-1-2 )tituly má z mix štafiet a z akvabiku). Na druhom mieste skončili dve pretekárky - Margaréta Bičanová (zlatá v triatlone a kros triatlone) a Kristína Néč Lapinová (zlatá v strednom triattlone a kros duatlone). Obe získali po 3 medaily - 2 zlaté a jednu striebornú. Margaréte Bičanovej sa to podarilo napriek tomu, že časť sezóny pauzovala kvôli zranenej nohe a druhú časť z dôvodu zlomeného lakťa z pretekov SP v Karlových Varoch, čiže nepretekala ani polovicu sezóny a napriek tomu získala najhodnotnejší titul.  Doma v Žiline po prvýkrát získala triatlonový titul majsterky Slovenska. Ďalšie individuáone triatlonové tituly získali - Romana Gajdošová (šprint) a dorastenka Margaréta Vráblová (superšprint).

Druhý najvyšší počet získaných medailí dosiahla Lýdia Drahovská, ktorá získala 4 medaily, avšak žiadnu zlatú a v celkovom hodnotení obsadila 9. miesto. 

STÚ neudelila jedinú medailu. Na M-SR v krátkom duatlone štartovali iba dve ženy, nebola teda udelené bronzová medaila. Spolu sme teda udelili 35 medailí, ktoré si rozdelilo 20 pretekárok. Osem pretekárok získalo zlatú medailu, z toho iba štyrom sa podarilo získať viac ako jednu, ale žiadnej z nich nie viac ako dve. Z celkového počtu medailovo úspešných pretekárok bolo iba 11 z hlavnej vekovej kategórie. Najúspešnejšou bola juniorka Ema Podhorná, na štvrtom mieste skončila dorastenka Margaréta Vráblová (zlatá zo superšprint triatlonu a akvatlonu) a na 6. mieste ďalšia dorastenka Jana Mácsaiová (zlato zo šprint duatlonu). Ďalších šesť pretekárok, ktoré boli schopné získať aspoň jednu elitnú medailu boli veteránky, resp. pretekárky v AG kategóriách nad 40 rokov. Najlepšie z veteránok je na delenom 6. mieste Lucia Hájniková za duatlonový titul v Spišskej Novej Vsi. 



KOMPLETNÁ TABUĽKA

TOP 5 najúspešnejších pretekárok v elitných kategóriách:
Por. Meno a priezvisko Zlato Striebro  Bronz Súčet
1. Ema Podhorná 2 1 2 5
2. Margaréta Bičanová 2 1 - 3
2. Kristína Néč Lapinová 2 1 - 3
4. Margaréta Vráblová 2 - - 2
5. Tatiana Rakytová 1 1 - 2
           



Titulná fotografia: Margaréta Bičanová


.jj