27.12.2021 Štatistiky - Slovensko

2021 - Medailová štatistika M-SR - všetky ŽENSKÉ kategórie

799-2021-05-23-1517.JPG

Uverejňujeme kompletnú medailovú štatistiku z M-SR uskutočnených v roku 2021 vo všetkých ŽENSKÝCH kategóriách.

STÚ v sezóne 2021 udelila vo všetkých ženských kategóriách (od Nádejí C až po AGž 60+, resp. Veteránky 3) celkom 183 medailí. 

Najúspešnejšou športovkyňou sa stala juniorka Ema Podhorná, ktorá zároveň získala aj najvyšší počet medailí bez rozdielu ich hodnoty. Dvojciferný medailový zisk dosiahla ako jediná športovkyňa. Aj počet zlatých medailí je bezkonkurenčný. Len jediná pretekárka (Lýdia Drahovská) získala viac medailí akejkoľvek hodnoty, ako získala Ema len zlatých. Ema je najúspešnejšia v absolútnom hodnotení, ale najúspešnejšou bola aj v redukovanom poradí elitných medailistiek a zároveň najúspešnejšou bola aj medzi juniorkami, resp. dorastenkami. Ovládla teda až tri rebríčky zo štyroch hodnotených (štvrtým je žiacky rebríček). Vo svojej zbierke z roku 2021 má prestížnu zlatú medailu z mix štafiet, ale aj ďalšie dve zlaté z triatlonov - v juniorskej kategórii má zlato aj zo šprintu aj zo superšprintu. 
Na druhom mieste skončila Kristína Néč Lapinová, ktorá získala 4 zlaté a dve strieborné medaily. 
Na treťom mieste skončila Margaréta Bičanová, ktorá napriek tomu, že prakticky polovicu sezóny "premaródila", získala 4 zlaté a 1 striebornú medailu. Pochváliť sa môže ale ziskom najdôležitejšej medaily. Margaréta sa stala dvanástou majsterkou Slovenska v triatlone. Jej radosť bola o to väčšia, že zlatú získala doma - v Žiline.  

Stoosemdesiattri medailí si rozdelilo 92 pretekárok. Z tohto počtu minimálne jednu zlatú získalo až 36 pretekárok. Viac ako jednu zlatú získalo 17 pretekárok. Najúspešnejšiu desiatku obsadili pretekárky - 5 z elitnej kategórie jedna pretekárka z kategórie dorasteniek (na piatom mieste Margaréta Vráblová), jedna z juniorskej kategórie (Ema Podhorná) a tri veteránky, pričom najvyššie skončila Alena Drahošová (6. Lucia Hájniková a 8. Blanka Nagyová).

Z pohľadu klubovej príslušnosti len jeden klub mal viac ako dve pretekárky v TOP 10. Dokonca až tri pretekárky boli z 3NT Teamu Bratislava (6. Diana Ambrusová,  8. Blanka Nagyová a 10. Lýdia Drahovská). Ostatných sedem pozícií obsadili pretekárky z rôznych klubov - ŠKP Triax Bratislava (Ema Podhorná), Trian UMB B. Bystrica Kristína Néč Lapinová), KPŠ NEREUS Žilina (Margaréta Bičanová), Triatlon Mood Modra (Alena Drahošová), Trisport Nová Dubnica (Margaréta Vráblová), TTK Košice (Lucia Hájniková) a TRI Tatry Triatlon Poprad (Tatiana Rakytová). 

Najúspešnejšou žiačkou bola Karolína Miklóšová, ktorá vďaka bilancii 2-1-1 obsadila 11. priečku. Ďalšie žiačky ju nasledovali - 12. Nelly Grmanová, 13. Viviana Popovičová a na delenom 14. Ella Trochanová aj Vanda Pilcová.  




KOMPLETNÁ TABUĽKA

TOP 10 medailovo najúspešnejších pretekárok v sezóne 2021:
 
Por. Meno a priezvisko Zlato Strb. Bronz Súčet
1. Ema Podhorná 7 1 2 10
2. Kristína Néč Lapinová 4 2 - 6
3. Margaréta Bičanová 4 1 - 5
4.  Alena Drahošová 4 - 2 6
5. Margaréta Vráblová 4 - - 4
6. Diana Ambrusová 3 - 1 4
6. Lucia Hájniková 3 - 1 4
8. Blanka Nagyová 3 - - 3
9. Tatiana Rakytová 2 2 - 4
10. Lýdia Drahovská 2 1 5 8


TOP 5 najúspešnejších pretekárok podľa počtu medailí bez rozdielu ich hodnoty:
Por. Meno a priezvisko Počet medailí
1. Ema Podhorná 10
2. Lýdia Drahovská 8
3. Kristína Néč Lapinová 6
3. Alena Drahošová 6
5. Margaréta Bičanová 5





Titulná fotografia: Ema Podhorná


.jj